Fossekallen

Fossekallen - Trond Øigarden | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Øigarden
DIMENSJON
5,97 MB
FILNAVN
Fossekallen.pdf
ISBN
5360093316108

BESKRIVELSE

Boka «Fossekallen - Norges nasjonalfugl» presenterer fossekallens biologi med utgangspunkt i norsk aktivitet og forskning på arten. Både i Norge og resten av Skandinavia er det en liten, men entusiastisk gjeng ornitologer som arbeider med fossekallen. Det meste av materialet som presenteres er hentet fra Norge, men for å utfylle bildet, hentes også informasjon fra andre land, særlig Sverige og Storbritannia. Forfatteren kjenner fossekallen godt fra sin egen forskning, og har i boka samlet det meste av norsk fossekallkunnskap. I 2013 var det 50 år siden fossekallen ble valgt til nasjonalfugl. Boka tar for seg valget til nasjonalfugl og bruken av nasjonalfuglen som symbol. De mange lokalnavnene og tradisjonsstoff om fuglen presenteres, likeså tidligere tiders beskrivelser. Dikt med og om fossekallen gjengis. Forfatteren tar opp utfordringer knyttet til arten, som forurensing og kraftverksutbygginger. Til sist har boka en avdeling om hekkekasser til fossekallen og felttips for den som ønsker å arbeide med arten.

Denne spesielle fuglen skal få større plass hos oss etterhvert. Det er ingen steder i verden hvor Fossekallen er bedre studert enn i nettopp Kvåsfossen.

Hold møter i vakre omgivelser og flotte lokaler. Hei alle sammen. Det blir fellestrening mandag 25.

RELATERTE BØKER