Hans Nielsen Hauge

Hans Nielsen Hauge - Alv Magnus | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alv Magnus
DIMENSJON
3,47 MB
FILNAVN
Hans Nielsen Hauge.pdf
ISBN
6236948512349

BESKRIVELSE

Alv Magnus kommer med en ny, utvidet bok om Haugevekkelsen. Den forrige, Veirydder med gnagsår, kom ut i 1996 og ble utsolgt etter 6000 eksemplarer på rekordtid. Nå har han en revidert utgave med seks nye kapitler. De handler om gründere, kvinner, en lokal vekkelse og haugianernes innflytelse i Amerika. Hauge er stadig aktuell. En ny generasjon må bli kjent med vekkelsen som rystet og forandret Norge.

Det finnes ni biografier, flere doktoravhandlinger og en rekke forskningsartikler og populærvitenskapelige arbeider om mannen og hans liv og gjerninger. Hans Nielsen Hauge mente han holdt seg innenfor lovens ramme, men flere og flere klaget over Hauges handelsvirksomhet og vekkelsesmøter. Da enda en biskop sendte klagebrev til kongen i København, reagerte Kongen og regjeringen raskt, og sendte arrestordre til alle landets lensmenn i Norge. Hans Nielsen Hauge løftet frem «quindene» for 200 år siden.

I 1537 var Noreg i union med Danmark. Utover mot 1800-talet vart tilhøva i Noreg stadig verre.

RELATERTE BØKER