Dikt i samling

Dikt i samling - Tor Ulven | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Ulven
DIMENSJON
8,84 MB
FILNAVN
Dikt i samling.pdf
ISBN
9763148285714

BESKRIVELSE

Tor Ulvens forfatterskap står som et av de betydeligste i nyere norsk litteratur.Tor Ulvens forfatterskap står som et av de betydeligste i nyere norsk litteratur. Han ga ut bare fem diktsamlinger i sin levetid, men de fem bøkene har satte dype spor i norsk poesi.Dikt i samling omfatter dikt fra debuten Skyggen av urfuglen (1977) og frem til Etterlatte dikt (1996). Boken viser en dikters utvikling fra billedoppfinnsom surrealisme til skarpslepen poetisk pregnans. Med sin presise observasjonsevne og et språklig repertoar av sjeldent format, fremstår poeten Tor Ulven som nådeløst klartseende i sin betraktning av de menneskelige eksistensvilkår, der våre stadige forsøk på å legge betydning inn i vår korte tid på jorden, settes i relieff til det som eksisterer umælende og uavhengig av oss, før oss og etter oss.Tor Ulven ble i løpet av 1980-årene for svært mange selve målestokken i norsk samtidspoesi, og tekstene hans er oversatt til en rekke språk, blant annet engelsk, tysk, spansk, arabisk, hindi og russisk.Boken har et etterord av Janike Kampevold Larsen.

Solreven Svarande pupill Svarte lyn Stasjon smale seng Steg - frå klår himmel Riket er vårt ... Dikt Jonsson (pocket).qxd:Dikt i samling (Jonsson) Ei kvitkledd symre i silkekåpe ber bod til hjarta, at enn ein gong er våren komen med veldig vilje og fyller verda med sol og song. Kjøp Dikt i samling fra Cappelendamm Skarpe, originale og slående dikt fra Georg Johannesen. Denne samlingen inneholder Dikt 1959, Ars moriendi (1965), Nye dikt (1966) og Ars vivendi (1999).

Ny og utvida utgåve kom etter at forfattaren døydde i 1970. Her finn ein òg den sjette diktsamlinga hans, Liv ved straumen (1970) .

RELATERTE BØKER