En som ser

En som ser - Jan Erik Vold | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Erik Vold
DIMENSJON
12,58 MB
FILNAVN
En som ser.pdf
ISBN
1105631014699

BESKRIVELSE

En som ser er en samlet utgave av Jan Erik Volds tre første bøker mellom speil og speil, blikket og HEKT. Med disse samlingene var en ny poetisk stemme lansert, som kom til å bli sentral i utviklingen av modernismen i vårt land. Volds dikt har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser. mellom speil og speil (1965) lar en identitetsproblematikk speiles i barokkens figurdikt. Diktsamlingen ble tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris.blikket (1966) er et av de få eksempler hos oss på systemdiktning og konkret poesi. Først på 2000-tallet har norske poeter prøvd seg i denne gate.HEKT (1966) trekker inn de storpolitiske forhold som styrer individet i en brytningstid. Diktene ledsages av Sidsel Paaskes tusjtegninger. Boken var innrammet av et autentisk brev fra en amerikansk soldat i Vietnam."Jag tror att HEKT är det bästa som har hänt i norsk poesi på lenge," skrev den svenske kritiker Lars-Olof Franzén (Norsk Litterær Årbok 1967).

Noen av dem ønsker seg en krykke, bare for å bli trodd. Det Ragnhild ønsker seg mest av alt: forståelse, i stedet for fordommer. - Jeg er personen som er med ditt barn åtte timer om dagen, fem dager i uken, 40 uker i året i seks år.

Plassering av urinrørets åpning ble bedømt som minst viktig, noe som gleder forskerne. Alle mennene var operert for hypospadi, hvor denne åpningen ikke sitter der den vanligvis gjør. Mange hevder de er dyktige på å lese andres følelser, men kan det virkelig bevises? 'Øynene som ser' gir deg svar. Så snart du skrur av TV-en, fylles skjermen av et maleri, fotografi, tegning eller illustrasjon som du selv har bestemt.

RELATERTE BØKER