To kulestøtere fra Finnmark

To kulestøtere fra Finnmark - Thor Gotaas | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas
DIMENSJON
8,99 MB
FILNAVN
To kulestøtere fra Finnmark.pdf
ISBN
9779081691970

BESKRIVELSE

Et kulestøt tar halvannet sekund, seks støt tar ni sekunder.Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen. Navnene klinger av kast, grove overarmer og nordnorsk saftighet. De er et ekko fra da friidrett var folkesport og også små stevner trakk mange tilskuere. I denne boka forteller Thor Gotaas om galskapen der er å begynne med kulestøt når en vokser opp i Finnmark like etter andre verdenskrig. Om det å drive idrett på forblåste grusbaner i tre varmegrader, om å lage seg en egen friidrettsbane med 200 meters runde ved å bryte opp lyngtorv, om iveren og viljen til å bli best."To kulestøtere fra Finnmark" er ikke bare en dobbeltbiografi om de to kulestøterne Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen og deres forunderlige livsreise fra Finnmark til internasjonale friidrettsarenaer, men også en fortelling om idrettsprestasjoner i etterkrigstiden og hva en kasters besettelse består i.

Gotaas kastet etter hvert sandalene. Han fant sin plass på scenen sammen med Lorentzen og ordstyrer Per Bjørn Foros. Oppslutningen om bokbadet med Gotaas og Harald Lorentzen, en av de to hovedpersonene i den ferske boka «To kulestøtere fra Finnmark», var så stor at det måtte flyttes fra Litteraturhuset og inn i selve biblioteklokalet..

Nå har hun valgt å avlyse: - En veldig vanskelig situasjon for oss Pedro (43) har tatt med seg jobben fra London, og opprettet bedrift i Finnmark: - Man er jo litt isolert fra verden. I starten var det litt uvant - Det er et par ganger, hvor man ... Vår pris 249,-.

RELATERTE BØKER