Med øksene dei haustar inn

Med øksene dei haustar inn - Sigmund Løvåsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Løvåsen
DIMENSJON
7,67 MB
FILNAVN
Med øksene dei haustar inn.pdf
ISBN
6654949417154

BESKRIVELSE

Kulturlandskap, jord- og skogbruk er ramma for tekstane i Sigmund Løvåsens første diktsamling. Det handlar om å dyrke, så og hauste, om menneska som formar landskapet, og landskapet som formar menneska. Frå kvardagslege observasjonar av skogsarbeid, gards- og familieliv strekker tekstane seg langt i både tid og rom: Vi møter eika som har vandra oppover Europa gjennom tusenvis av år, og vi møter linerla på tunet, den som for litt sidan hakka på pyramidar og kamelmøkk i Egypt. Med øksene dei haustar inn plasserer lesaren tett på naturen, dyra, fuglane og årstidene. Gjennom mytestoff, draumar, observasjonar og refleksjonar stiller boka grunnleggjande spørsmål omkring vår plass i landskapet og blant dei andre artene.

Svein Arild Johnsgård (59) trådde barneskoene i Veldre, før han flyttet til Østerdalen og tilbrakte ... Sigmund Løvåsen (f. 1977) er frå Trysil og er busett i Svartskog i Oppegård kommune.

... Deretter kan de trekke inn nokre av dei andre dikta i antologien. Med øksene dei haustar inn plasserer lesaren tett på naturen, dyra, fuglane og årstidene.

RELATERTE BØKER