Å være leder i barnehagen

Å være leder i barnehagen - Richard Haugen, Magritt Lundestad, Mette Vaagan Slåtten | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Richard Haugen, Magritt Lundestad, Mette Vaagan Slåtten
DIMENSJON
11,26 MB
FILNAVN
Å være leder i barnehagen.pdf
ISBN
8218656130867

BESKRIVELSE

Denne boken handler om ledelse i barnehagen. Den tar for seg psykologiske og sosiologiske prinsipper og beskriver mellommenneskelige forhold og relasjoner i en ledelsessammenheng. Hovedvekten er lagt på styrer-/enhetslederrollen, men forfatterne diskuterer også mer generelle fenomener som er like relevante for pedagogiske ledere. Dette er en revidert utgave av boken. Første del handler om ledelse i barnehagen, og belyser blant annet ulike ledelsesmodeller og skjev kjønnsrepresentasjon blant voksne i barnehagen. Bokens andre del dreier seg om mellommenneskelige forhold i en personalgruppe. Her beskrives gruppepsykologiske forhold, som kommunikasjon og holdninger, motivasjon, trivsel, konflikter, stress og jobbtilfredshet. Bokens tredje del tar for seg noen av de utfordringene en leder møter i barnehagen i forbindelse med å lede assistenter og ufaglærte, opptre som saksbehandler og ivareta seg selv. Den viktigste målgruppen for boken er studenter i barnehagelærerutdanningen, men tematikken er også relevant for barnehage- og førskolelærere og barnehagepersonale for øvrig. Bokens forfattere er førstelektor Eva Skogen (red.) (Høgskolen i Oslo og Akershus), professor emeritus Richard Haugen (Universitetet i Tromsø), høgskolelektor Magritt Lundestad (Høgskolen i Oslo og Akershus) og førstelektor Mette Vaagan Slåtten (Høgskolen i Oslo og Akershus). Forfatterne har bred faglig og praktisk bakgrunn, og de har publisert flere bøker.

For styrer i barnehagen kan det være vanskelig å kombinere rolle som kollegaleder og administrator. Ifølge Gotvassli har styrer i barnehagen ofte lav lederidentitet og identifiserer seg med sine kollegaer og er opptatt å være venn istedenfor leder eller har høy lederidentitet og er opptatt av hierarkiet. Pris: 475,-.

Se tipsene fra den nye brosjyren vår her. Søkeresultater for Å være leder i barnehagen - Haugenbok.no Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Mot handler om å våge, ta risiko, kjenne på ubehag av å ikke være sikker på utfallet i en sak.

RELATERTE BØKER