Himmlers valkyrjer; frontsøstrene på østfronten

Himmlers valkyrjer; frontsøstrene på østfronten - Eirik Gripp Bay | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eirik Gripp Bay
DIMENSJON
12,24 MB
FILNAVN
Himmlers valkyrjer; frontsøstrene på østfronten.pdf
ISBN
2220254987082

BESKRIVELSE

De norske frontsøstrene var kvinner som meldte seg frivillig til tjeneste som sykepleiere i det tyske Røde Kors under andre verdenskrig. De har blitt portrettert som unge, apolitiske og naive ofre. Det var det imidlertid liten grunn til. Mange av dem var ideologisk motiverte sykepleiere som kjempet innbitt for det de trodde på: Quisling, Hitler og den nasjonalsosialistiske tanke.I boken Himmlers valkyrjer settes disse kvinnenes tjeneste i en annerledes kontekst. De tjenestegjorde i stor grad som en integrert del av Waffen-SS-divisjonene i øst og vest, eller ved soldathjem, SS-lasarett og i konsentrasjonsleirer. Opplevelsene deres var derfor svært tett knyttet til denne mest ekstreme utøveren av Nazi-Tysklands raseideologiske politikk.

Ofrene var de mange millioner sivile menn, kvinner og barn som døde. Himmlers valkyrjer; frontsøstrene på østfronten av Eirik Gripp Bay innbundet, 2017, Norsk (bokmål), ISBN ... De norske frontsøstrene var kvinner som meldte seg frivillig til tjeneste som sykepleiere i det tyske Røde Kors under andre verdenskrig.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Frontsøstrene selv anså på ingen måte at de hadde begått ...

RELATERTE BØKER