Hva er folkerett

Hva er folkerett - Geir Ulfstein | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Ulfstein
DIMENSJON
8,89 MB
FILNAVN
Hva er folkerett.pdf
ISBN
5834474976556

BESKRIVELSE

Folkeretten kan feire viktige seire. Verdensorganisasjonen FN ble opprettet i ruinene av andre verdenskrig. Havretten regulerer oljevirksomhet og fiske. Handelen kontrolleres av WTO. Men samtidig opplever vi folkerettsbrudd i form av krig og massive overgrep. Hva er FOLKERETT gir en innføring i hva vi kan vente oss av folkeretten. Boka beskriver hvordan dette rettssystemet gjelder alt fra dagliglivet til de store politiske spørsmålene. Den viser hvordan folkeretten endrer seg, ikke minst gjennom internasjonale organisasjoner og domstoler. Geir Ulfstein setter også et kritisk lys på om Norge i praksis oppfyller sine programerklæringer om folkerettens betydning.

Tradisjonelt har folkeretten regulert forholdet disse aktørene i mellom. Imidlertid har folkeretten i økende grad også fått betydning for enkeltpersoner rettigheter og plikter. Hva er FOLKERETT gir en innføring i hva vi kan vente oss av folkeretten.

Det regulerer i første rekke forholdet mellom krigførende parter, men også forholdet til nøytrale. Krigens folkerett kalles også internasjonal humanitærrett eller jus in bello, og er et rettssystem som er adskilt fra reglene om når militær makt kan benyttes (jus ad bellum). Suverenitetsprinsippet er et folkerettslig prinsipp som innebærer at alle stater er suverene og likeverdige.

RELATERTE BØKER