Nomino; historia om norske stadnavn

Nomino; historia om norske stadnavn - Gøril Grov Sørdal | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gøril Grov Sørdal
DIMENSJON
8,14 MB
FILNAVN
Nomino; historia om norske stadnavn.pdf
ISBN
1287835376652

BESKRIVELSE

Slik DNTs raude skilt viser veg i fjellet, er stadnamna vegvisarar gjennom historia om Noreg. Zoomar du inn på kartet, har kvar teig og kolle, kvart nes og kvar gate eit eige namn. Det finst minst fem millionar norske stadnamn, som alle gøymer ei lita historie. Dei speglar historia om Noreg og om oss som folk. Dei fortel om enkeltmenneske, om kulturrevolusjonar, om små og store hendingar, om språkendringar og om namn som ingen skulle tru at ein stad kunne ha. Og dei fortel om oss nordmenn. For det er vi som har laga stadnamna, og det er vi som brukar dei. Bli med på ei frodig reise i geografien og historia vår!

Denne boken er skrevet av forfatter Gøril Grov Sørdal. Og denne forfatteren skuffer aldri! Slik DNTs raude skilt viser veg i fjellet, er stadnamna vegvisarar gjennom historia om Noreg.

Slik DNTs raude skilt viser veg i fjellet, er stadnamna vegvisarar gjennom historia om Noreg. Zoomar du inn på kartet, har kvar teig og kolle, kvart nes og kvar gate eit eige namn.

RELATERTE BØKER