Tore Renberg les Mikkjel Fønhus

Tore Renberg les Mikkjel Fønhus - Tore Renberg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Renberg
DIMENSJON
12,74 MB
FILNAVN
Tore Renberg les Mikkjel Fønhus.pdf
ISBN
9615824339475

BESKRIVELSE

Han fekk rykte som naturskildraren framfor nokon i norsk litteratur, og var ein av våre mest folkekjære forfattarar. Mikkjel Fønhus (1894-1973) gav ut bøker med opplag på fleire titusen, og titlar som Trollelgen og Der villmarka suser stod i alle norske bokhyller. Men så stilna det kring han. «Mikkjel ser ut til å vere klar over det sjølv: Han kunne dyr betre enn folk», skriv Tore Renberg, som no har lese Fønhus sine rovdyrromanar med ørneblikk. Kva er det så som openberrar seg i dei menneskefråvende skildringane og blodstenka bileta av naturens vald?

Heftet / 2010 / Bokmål 179,-Skada gods ... Program på Nasjonalbiblioteket april, mai og juni 2018. FOTO AV FØNHUS: ASCHEHOUG.

«Mikkjel ser ut til å vere klar over det sjølv: Han kunne dyr betre enn folk», skriv Tore ... Dette hadde jeg aldri trodd, humrer Tore Renberg idet han setter seg ned med en kopp te i Kafe Å på Nasjonalbiblioteket i Oslo for å snakke om Mikkjel Fønhus (1894-1973) - en forfatter han for et par år siden knapt kjente annet enn ved navn. - «Troll-elgen» - den tittelen der, den husker du.

RELATERTE BØKER