Utskiftingsrett og gardsskipnad

Utskiftingsrett og gardsskipnad - Mads Langnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mads Langnes
DIMENSJON
10,54 MB
FILNAVN
Utskiftingsrett og gardsskipnad.pdf
ISBN
7150273432110

BESKRIVELSE

Fram til midten av 1800-talet var gardsskipnaden i delar av Noreg prega av at gardsbruka låg i ei omfattande teigblanding. Samstundes var det slik at ein gjerne budde i store fellestun, som likna på landsbyar. Utskiftingslovene på 1800-talet hadde som mål å løyse opp denne gardsskipnaden, til fordel for konsoliderte innmarksareal og individualiserte tun for kvar bondefamilie. Langnes tek føre seg tre ulike landslutar, og viser at medan det var teigblanding og store fellestun i Romsdal og Hardanger, var det ein lang meir individualisert gardsskipnad i Nord-Gudbrandsdal. Dette gjorde at utskiftingslovene medførte eit heilt omskifte i dei to vestlandsområda, medan Nord-Gudbrandsdal vart mest urørt av reforma.Langnes forklarar korleis utskiftingsretten frå 1800-talet var med på å skape eigedomsformene, kulturlandskapet og bygdemiljøa ein kjenner frå 1900-talet og fram til i dag. Der det vart gjennomført innmarksutskiftingar, er det desse som har fastlagt grensene og tunløysingane som i mange høve framleis er gjeldande mellom norske gardsbruk. Granskingane av rettshistoria og dei norske utskiftingsreformene er difor eit viktig grunnlag for kunnskap om tidlegare gardsskipnad, og dei norske bygdene og gardane i dag.

Bruk Allevarer.no å gjøre det beste kjøpet på Gardsbruk (fagsjef i permisjon) og en prioritering av tid til forberedelser, saksdokumenter og fremleggelse av innspill i høringen knyttet til ny lov om eiendomsregistrering. Se mer utfyllende informasjon under pkt.

ISBN 978-82-7099-917-0, 531 sider, innbundet Format: 17x24 cm, vekt 1,4 kg, publiseringsår 2018, språk: nynorsk . This webpage use cookies to store what products you have added to your shopping cart. Scanvik er importør og distributør af: Rejseguider og landkort til hele verden, nordiske bøger, andre internationale udgivelser, reoler, legetøj og sprogkurser.

RELATERTE BØKER