Kongen

Kongen - Kader Abdolah | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kader Abdolah
DIMENSJON
5,60 MB
FILNAVN
Kongen.pdf
ISBN
3170844686723

BESKRIVELSE

Fra forfatteren bak boksuksessen Huset ved moskeen, som lå 56 uker på norske bestselgerlister.Kader Abdolahs nye roman, Kongen, er blant mye annet en fortelling om hvordan Persia på attenhundretallet åpnet dørene mot Vesten.Romanen følger landets hersker, den fargerike Nasser al-Din Shah, som var en tyrann, men også en pioner og foregangsmann. Han elsket nye oppfinnelser, han skrev dikt og tok tusenvis av fotografier, og han håpet at hans eget land kunne preges av det beste i Vesten.Kongen er en sterk og dramatisk roman med solid bakgrunn i det historiske. Her fortelles om bitre intriger og kamper, om familie, og om et miljø som består av både hoffet og palasset, av sjahens katter og 230 haremskvinner.Som i Huset ved moskeen viser Kader Abdolah igjen en enestående evne til å engasjere leseren, samtidig som han formidler både kultur og historie.

Kongen skal opprinnelig ha hatt status som den fremste blant likemenn. Kongen er i dag den eneste her i landet som har en grunnlovfestet forpliktelse til å bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion. Også på enkelte områder som har en klar side mot det å utøve statsmyndighet, forstås Grunnloven den dag i dag slik at kongen personlig utøver denne myndigheten alene. Köngen is located on the left side of the river Neckar on the western slopes of the Neckar valley.

februar 1937. Sønn av Kong Olav V og Kronprinsesse Märtha.

RELATERTE BØKER