Norske naturtyper

Norske naturtyper - Hans Jan Bjerkely | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Jan Bjerkely
DIMENSJON
9,13 MB
FILNAVN
Norske naturtyper.pdf
ISBN
6479632145698

BESKRIVELSE

Naturen er i endring. Oppdatert kunnskap om økosystemer, klimaendringer og nye arter blir stadig viktigere. «Norske naturtyper - økologi og mangfold» er en rikt illustrert bok om de store, norske naturtypene.«Norske naturtyper - økologi og mangfold» gir grunnleggende innsikt i de viktigste naturtypene i Norge. I denne andre utgaven er også Svalbard og Arktis inkludert. Kunnskap om det naturfaglige grunnlaget for naturtypene og de enkelte økosystemene, blir forklart på en oversiktlig og tilgjengelig måte. De første kapitlene viser hvordan den norske naturen ble til og generelle økologiske sammenhenger blir gjennomgått. Dette gir leseren en helhetsforståelse av prosessene i naturen. Boka tar også for seg menneskeskapte klimaendringer, og der miljøet er truet, foreslås det handlingsalternativer. Boka er skrevet for studenter i naturfag, biologi og friluftsliv, samt lærere og naturinteresserte som vil oppdatere sine kunnskaper. Hans Jan Bjerkely har hovedfag i zoologi fra Universitetet i Oslo og jobbet som førsteamanuensis i biologi ved høgskolen i Østfold inntil pensjonsalder. Der hadde han fagansvar for biologi, friluftsliv og naturlære. Han er i dag pensjonist og aktiv miljøverner.

Kunnskap om det naturfaglige grunnlaget for naturtypene og de enkelte økosystemene, blir forklart på en oversiktlig og tilgjengelig måte. Kjøp 'Norske naturtyper, økologi og mangfold' av Hans Jan Bjerkely fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788215028965 Norsk rødliste for naturtyper På lignende måte som for arter, lager Artsdatabanken også ei rødliste for ulike naturtyper: Rødliste for naturtyper 2018 .

Naturtyper i Norge Bakgrunnsdokument 3 versjon 0.1 2 NGU Norges geologiske undersø1ke lse50 1 8 5 8-2 0 0 8 G eologi f o r s a m f u n n e t i 1 5 0 å r Kartlegging av naturtyper i norsk natur har foregått siden 1999, da kartlegging av naturtyper på land startet opp. Fra 2005 er det kartlagt kystnære marine naturtyper.

RELATERTE BØKER