Mellom Gud og stat

Mellom Gud og stat - Knut S. Vikør | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut S. Vikør
DIMENSJON
6,1 MB
FILNAVN
Mellom Gud og stat.pdf
ISBN
9391308314496

BESKRIVELSE

Dette er ei bok om utviklinga av den islamske jusens teori og metode, og om rettspraksisen frå Profetenes tid fram til i dag. Forfattaren viser korleis spenninga mellom det å vere Guds lov og det å vere samfunnets lov har influert både teori og praksis i islamsk rett, og prøver å vise kva det betyr når noen seier at det eine eller det andre er Sharia og Guds lov. Har ordforklaringar, litteraturliste og stikkordregister.

I jødedommen er også de hellige tekstene om jødenes begynnelse, forhold til Gud, tro og praksis, historie og kultur samlet i den hebraiske bibelen Tanakh, som danner grunnlaget for jødenes troslære. Samfunnskontrakten mellom stat og borger. Coronapandemien illustrerer statens sentrale rolle i borgernes liv, selv i en mer grenseløs og globalisert verden Gud Gud og menneske Foreldre-barn-forholdet mellom Gud og menneske er selve aksen i universet, det aller viktigste av alle forhold.

I likhet med kristendom og jødedom er islam en monoteistisk religion, der det bare finnes én Gud (Allah). Abraham, den eldste av de bibelske stamfedrene (patriarkene) og ifølge første Mosebok både israelittenes (jødenes) og flere andre folks stamfar. Abraham skal ha vært den første som bare anerkjente én gud, og regnes derfor som den første monoteist.

RELATERTE BØKER