Myten om Sisyfos

Myten om Sisyfos - Albert Camus | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Albert Camus
DIMENSJON
5,75 MB
FILNAVN
Myten om Sisyfos.pdf
ISBN
5112764188451

BESKRIVELSE

Camus' flittig leste klassiker fra 1942. Camus tar her et oppgjør med den den religiøse eksistensialisme fra Kierkegaard og den ateistiske eksistensialisme fremført blant annet av Jean-Paul Sartre - de er begge åndelige sykdommer. I stedet fremhever han en gresk-inspirert humanisme som et ideal for den menneskelige livsform. Oversatt og med etterord av Bernt Vestre. Nr. 18 i Cappelens upopulære skrifter.

Det yndige barn, Euphorion, som Faust får med Helena, tror, han kan lære at flyve. Han søger højere og højere op, og til sidst er faldet så stort, at han dræbes mod klipperne. Kjøp Myten om Sisyfos fra Bokklubber Essay om det absurde Bokklubben Epp tar opp igjen den eminente bokserien Cappelens Upopulære Skrifter.

Hver gang han næsten er ved toppen, ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod. Han må så begynde forfra igen med sit sisyfosarbejde..

RELATERTE BØKER