Profesjon og organisasjon

Profesjon og organisasjon - Eirik J. Irgens | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eirik J. Irgens
DIMENSJON
10,1 MB
FILNAVN
Profesjon og organisasjon.pdf
ISBN
1538803865179

BESKRIVELSE

Boken er skrevet for profesjonsrettede grunnstudier og for etter- og videreutdanning. Forfatteren tar utgangspunkt i at profesjonsutdanning fører til spesialistkunnskap innen et bestemt fagområde. Men den profesjonelle kan ikke bare være fagspesialist. Man skal også lede seg selv, arbeide sammen med andre, og fungere innenfor rammen av en arbeidsorganisasjon med alt det innebærer av utfordringer og dilemmaer. I motsetning til en del andre bøker om organisasjon og ledelse, er dette en bok om medarbeiderskap og lederskap i vid forstand. Det er en bok om å lede seg selv, lede arbeidsprosesser og å samarbeide med andre i et arbeidsliv der man skal håndtere usikkerhet, etiske dilemmaer og praktiske utfordringer. Den egner seg for så ulike profesjonsutdanninger som lærer, førskolelærer, sykepleie, fysioterapeut, politi, samt for en rekke andre profesjonsutdanninger. Eirik J. Irgens er professor ved NTNU. Han var tidligere professor ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har også vært tilknyttet Learning Lab Denmark, Copenhagen Business School og University of California, Davis. Han har doktorgrad fra Handelshøjskolen i København, hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Trondheim og M.Ed. fra University of California. Han har undervist og arbeidet med en rekke profesjonsgrupper gjennom flere år i både privat og offentlig sektor.

Man skal også lede seg selv, arbeide sammen... 59trinnsmodellen%for%læringsprosessen%% (Irgens,%2007,%s.57)% % Irgens,%Eirik%J.%(2007).%Profesjon!og!organisasjon.%%Bergen:%Fagbokforlaget!!!!! Kjøp Profesjon og ledelse fra Tanum Profesjonene spiller en stadig større rolle i næringslivet og i velferdsstaten. «Å lede profesjonsutøvere er som å gjete katter», heter det i en velbrukt metafor.

... Organisasjonslæring og læringsledelse Perspektiver og modeller for ledelse av skolebasert kompetanseutvikling DAGENS TEMA:! Profesjon og organisasjon. Boken er skrevet for profesjonsrettede grunnstudier og for etter- og videreutdanning.

RELATERTE BØKER