Teaterbransjen

Teaterbransjen - Anne-Britt Gran, Rikke Gürgens Gjærum | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne-Britt Gran, Rikke Gürgens Gjærum
DIMENSJON
3,23 MB
FILNAVN
Teaterbransjen.pdf
ISBN
6279747947711

BESKRIVELSE

Hva kjennetegner teaterbransjen? Hvordan er den organisert? Hvordan er den finansiert? Hva er likheter og forskjeller mellom offentlige institusjonsteatre, frie kompanier og private underholdningsteatre? Dette er ikke en bok som fokuserer på selve teaterkunsten; det er en bok om hvordan bransjen virker. Boken tar for seg hele den norske teaterbransjen, slik den fungerer i Norge i dag. Nytt i akademisk sammenheng er at de private teatrene også er inkludert; de som spiller revy, musikal, show og stand up. Ved å kombinere et bransjeperspektiv med organisasjonsteori og kunstsosiologi, utvikler forfatterne et teoretisk rammeverk for å analysere hvordan disse ulike delene av teaterbransjen fungerer i dag. Forfatterne identifisere forskjeller og likheter mellom offentlige institusjonsteatre, de frie kompaniene og private teatre. Mye skiller dem, men like viktig er det som forener dem: Kvalitetsbevisstheten, live-møtet med publikum, teamfølelsen og jobben som livsstil. I en digital tid fremstår teatret som en lang tradisjon i en høyst levende form."Her skal forfatterne have ros for at have skrevet en bog med et sammenhængende sprogligt flow, der fører læseren trygt gennem de store mængder data og information. Det er således en læsevenlig bog, der oven i købet bygger sin struktur op på en dramaturgi. Der er ingen tvivl om, at denne tilgang til formidling af 'hårde fakta' bidrager til at gøre dette vigtige felt lettere tilgængeligt for eksempelvis teatervidenskabsstuderende."Peripeti

De er blitt et fast inventar i den folkelige østfoldske revytradisjonen, og det synes de er ille, ille bra! Norske teaterscener ligger med brukket rygg. Varselet fra de «fire store» i Oslo om massepermitteringer peker mot en krise for teaterbransjen som gir ringvirkninger langt forbi koronakrisens ... Boklansering "Teaterbransjen: delbransjer, organisering og finansering".

Teatersjefer forstår kritikken. Teaterbransjen ikke fullt så lukket. I artiklene «Det nådeløse nåløyet» (NRK 4.

RELATERTE BØKER