Kysten

Kysten - Kjetil Bevanger, Bror Jonsson | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil Bevanger, Bror Jonsson
DIMENSJON
9,77 MB
FILNAVN
Kysten.pdf
ISBN
3357494635874

BESKRIVELSE

Kysten presenterer i alt 160 arter som er typiske for de ulike kystområdene i Norge. Dyrelivet omfatter fisker, fugler, pattedyr på land og i vannet og virvelløse dyr som maneter, skalldyr, snegler og skjell. Plantelivet omfatter både arter som tang og tare til typiske blomster og trær langs kysten. Kystlinjen, med alle sine fjorder, bukter og viker, er omtrent 21 350 km lang og strekker seg fra Iddefjorden i sør til Grense-Jakobselva i nord. Et naturområde som er så langstrakt preges av et stor mangfold av naturtyper og, ikke minst, vær og klima. Det er vekslinger mellom fjordlandskap, flate kystområder, arkipeler med øyer, holmer og skjær, bratte berg og skrenter. Dette topografiske mangfoldet gir rom for en rekke forskjellige organismer og arter, som både lever i sjøen, på overgangen mellom sjø og land, og på land.

Gjennom kystleden ønsker vi å formidle kystkultur og gi gode opplevelser med natur og friluftsliv. Alene eller sammen med andre. På kysten ligger et fantastisk øyrike som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste.

Skaffet seg båt med kvote. Med knappe 13 meters fartøylengde er den betydelig større enn gammelbåten hans.

RELATERTE BØKER