Barn og relasjonsbrudd; Bind 1; Makroseparasjoner

Barn og relasjonsbrudd; Bind 1; Makroseparasjoner - Lars Smith, Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Smith, Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson
DIMENSJON
10,91 MB
FILNAVN
Barn og relasjonsbrudd; Bind 1; Makroseparasjoner.pdf
ISBN
2959565381045

BESKRIVELSE

Relasjonsbrudd mellom barn og foreldre eller andre omsorgspersoner kan omtales som to forskjellige, men delvis overlappende fenomener. Én form for brudd finner sted når barnet og omsorgspersonen er fysisk atskilt fra hverandre. Da snakker vi om makroseparasjoner. Men atskillelser kan også være mer subtile og vanskelige å få øye på. Barnet og den voksne er i fysisk nærhet av hverandre, men det har likevel funnet sted et brudd i relasjonen fordi omsorgspersonen av en eller annen grunn er mentalt fraværende. Det er slike fenomener vi har kalt mikroseparasjoner.Forfatterne av dette tobindsverket er anerkjente fagpersoner innenfor skandinavisk tilknytningspsykologi. Her trekker de opp historiske hovedlinjer på tilknytningsfeltet og skaper en syntese av teori, behandling og samfunnsmessige implikasjoner. Bøkene behandler både de bakenforliggende forhold knyttet til separasjon og tap som kan ligge til grunn for skjevutvikling hos barn og ungdommer, og de nærliggende faktorene som avdekkes i samhandling mellom omsorgsperson og barn. Forfatterne deler rikelig fra sine erfaringer med forskning og tilknytningsbasert arbeid med psykoterapi, barnevern og forebyggende helsevern.De to bindene kan leses uavhengig av hverandre, men for å få en dypere forståelse av problematikken, anbefales det at tobindsverket gås gjennom i sammenheng. Ved først å lese bind 1 om makroseparasjoner og dernest bind 2 om mikroseparasjoner, vil leseren få en forståelse av den bevegelse som i de senere år har funnet sted innenfor tilknytningspsykologien.Lars Smith, som er professor emeritus ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, er en av pionerene i norsk spedbarnspsykologi og har publisert bredt innenfor feltet utviklingspsykologi.Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson er kliniske psykologspesialister og fagbokforfattere med omfattende erfaring fra arbeid ved blant annet Nic Waals Institutt, Lovisenberg Diakonale Sykehus. De er også ledere for Tilknytningspsykologene, Utdanningssenter og klinikk.Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Det er viktig at også barnas opplevelser og følelser blir ivaretatt i disse situasjonene. Det er morsomt å hjelpe til i huset, og i denne alderen ønsker barna å bli inkludert i alt som foregår. De begynner også å bli flinke til å sette ord på følelsene sine.

Sendes innen 3-6 virkedager. Kjøp boken Barn og relasjonsbrudd; Bind 1; Makroseparasjoner av Lars Smith, Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson (ISBN 9788245025019) hos Adlibris.com.

RELATERTE BØKER