Damaskvev

Damaskvev - Anne E. Nygård | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne E. Nygård
DIMENSJON
7,19 MB
FILNAVN
Damaskvev.pdf
ISBN
8306653813348

BESKRIVELSE

Husker du bestemors gamle, hvite duker som ble brukt i høytidene? I lyset fra vinduet kom mønsteret fram, ofte store roser. Damask er en spesiell vevteknikk som opprinnelig kommer fra Damaskus. Den kjennetegnes ved at renning og innslag danner mønster. Den veves på en vanlig vevstol, med tilleggsutstyr for damask. Dragrustning er det mest vanlige, og det kan være opptil 75 mønsterskaft på en vanlig vevstol, i tillegg til fem-seks bunnskaft. Damaskvev er ei lærebok i oppsetting og veving av damask med dragrustning og harnisk, og er den første norske læreboka som er utgitt om dette emnet siden 1849. Alle trinn i prosessen med oppsetting er forklart i ord og bilder - fra renning, påsveiping, treing av hovler og skje, til montering/oppsetting av dragrustning og hvordan man vever på den. Boka viser også oppsetting av harnisk, og hvordan den brukes. Skillbragd på dragrustning er også forklart. Du får innføring i hvordan man tegner egne mønster, i tillegg til mange ferdige mønster tilpasset 10.75 skaft. Boka omtaler nye metoder og nyere hjelpemidler, og har også tegninger av hvordan man lager både dragrustning og harnisk. Den er gjennomillustrert med arbeidsbeskrivelser, mønster og vakker damask.

Kjøp på Kid.no Damaskvev av høyeste kvalitet, og den karakteristiske blanke kanten, får stoffservietten til å se flott og elegant ut uansett hvordan den brettes. Med sitt enkle design og unike gule farge er stoffservietten i Lemon Curd et vakkert tillegg til borddekkingen. Damaskvev ble opprinnelig vevd i Kina med silke og kom »Silkeveien» til Damaskus i Syria og deretter videre til Europa.

Teknikken som brukes krever at vevstolen settes opp på en spesiell måte; ofte benyttes en egen damaskvevstol. Det er måten det veksles mellom innslagstrådene og renningstrådene som frembringer det særpregede mønsteret. Damaskvev er den første norske læreboka som er utgitt om dette emnet siden 1849.

RELATERTE BØKER