Den moderne døden

Den moderne døden - Carl-Henning Wijkmark | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Carl-Henning Wijkmark
DIMENSJON
9,68 MB
FILNAVN
Den moderne døden.pdf
ISBN
2988521334998

BESKRIVELSE

Du blir med til et komfortabelt konferansehotell ved Öresund i Sverige. Men det komfortable slår kanskje sprekker, når temaet er: Hvordan skal vi få de flere og flere uproduktive eldre mennesker i vårt samfunn til å bli færre? Vi slutter jo aldri å leve, og den demografiske ubalansen som dette skaper, må jo få en løsning. Den moderne døden ble publisert for første gang i 1978, og nyutgitt i Sverige i 2005. "Wijkmark var et par tiår før sin tid, og det han hadde å si om den vesteuropeiske 'eldrebølgen' og dens problematiske kjølvann, skapte trolig et utbehag så stort, at få tok ham alvorlig. Også hans fremtidsvyer om utviklingen av aktiv dødshjelp, ble avfeid som satire. Siden denne boken ble skrevet, har virkeligheten, slik eksemplet Nederland viser, i høy grad holdt tritt med Wijkmarks refleksjoner." Hans Magnus Enzensberger, FAZ, 13/1 2005 "Den moderne døden er oppskakende lesning. Metodisk og langsomt tar Wijkmark oss med, via sine sylskarpe spørsmål, til den ytterste konsekvens: Blir det jeg som må pleie min bror? Svaret er leserens." Kristian Lundberg, Norrköpings Tidningar "Den moderne døden vekket anstøt i 1978, da boken ble utgitt for første gang. Det manglet en mental beredskap, en håndtering av samtalen om døden og alle dens aspekter, som kan hentes fra teologi og filosofi, sosiologi og kjemi. Den gang ble Wijkmarks tekst ble avfeid som altfor drastisk. Nå har noen tiår passert, og vi opplever større åpenhet omkring moralske og etiske "forhandlinger" - og en virkelighet som har vist seg å bli virkelig. Det er som om satire har opphørt å være satire." Anders Paulrud, Aftonbladet.

Han vil hente døden ut av fengselet for forbudte ord. Jæren, Værøy, Røst og Grønland i Oslo danner rammene om en poetisk ... Kampen for å akseptere døden i den moderne tidsalderen.

Moderniteten brakte en ny blomstring av vitenskapen. Leonardo Da Vinci, som var i begynnelsen av denne alderen av vitenskap, våget å utføre autopsier. Knut Hamsun (født Knud Pedersen; 4.

RELATERTE BØKER