Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg; ca. 200-1350

Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg; ca. 200-1350 - Knut Dørum, Eirin Holberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Dørum, Eirin Holberg
DIMENSJON
10,95 MB
FILNAVN
Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg; ca. 200-1350.pdf
ISBN
8739852272977

BESKRIVELSE

Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg ca. 200-1350 presenterer den nye forskinga som har kome om framveksten av høvding- og kongemakt i jernalderen, og om statsutviklinga frå slutten av vikingtida og fram til ca. 1350. Eit sentralt spørsmål er når Noreg vart ein stat, og om vi i det heile teke kan snakke om stat før 1350. Perspektivet er heile tida Noreg sett i lys av ei europeisk utvikling, samstundes som det særnorske får rikeleg plass.Boka søkjer langt meir enn tidlegare framstillingar å foreine ulike fagtradisjonar, som arkeologi, stadnamnforsking, numismatikk, tradisjonell institusjonshistorie og historisk rettsantropologi. Målet er å gi fleire og ulike svar på kva som skapte politisk makt i romartida, folkevandringstida, vikingtida og mellomalderen. Kvifor har nokre meint at jernalderen og mellomalderen førte med seg sterk politisk maktoppbygging rundt konge og aristokrati, og etter kvart kyrkja, med sterke tendensar til stat? Kvifor har andre i staden skildra kongar på 1200-talet som ikkje mykje mektigare enn andre menn av aristokratiet, i eit samfunn der feidar var spelereglane i politikken?Boka er tverrfagleg og er skrive av ein arkeolog og ein historikar i lag, og gir per i dag den mest omfattande oppdateringa av forskinga innanfor eit sentralt tema i norsk historie.

200-1350: Utdrag Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg ca. 200-1350 presenterer den nye forskinga som har kome om framveksten av høvding- og kongemakt i jernalderen, og om statsutviklinga frå slutten av vikingtida og fram til ca.

200-1350; Nesten menneske: biografien om Julius; Vitsebonanza; Kampen om Spania; Mestringsbok angst; En ny verden; Engasjement og eksperiment; Ringen er sluttet; Innføring i barnerett for barnevernspedagoger; Overgangsalderen; Gull og glede; Harrys lyse; Aktivitetshåndboken; Drivhuseffekten ... Kjøp Kongemakt og skattland fra Cappelen Damm Undervisning Det mektige Norgesveldet som vi leser om i norske historiebøker, var i stor grad en nasjonalistisk konstruksjon, skapt av norske historikere etter 1814. I virkeligheten var middelalderens Norgesvelde et løst sammenføyd rike, bestående av det norske fastlandet og en rekke øyer vest i havet. Knut Dørum,Eirin Holberg: Frå høvdingdøme til statsmakt i Noreg ca.

RELATERTE BØKER