Hvorfor musikk?

Hvorfor musikk? - Øivind Varkøy | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Varkøy
DIMENSJON
9,30 MB
FILNAVN
Hvorfor musikk?.pdf
ISBN
9473010589376

BESKRIVELSE

Øivind Varkøy presenterer i denne boken forskjellige filosofers, pedagogers og musikkoppdrageres begrunnelser for musikkens plass i pedagogisk virksomhet - fra Platon og Aristoteles, via Schiller, Den tyske ungdomsbevegelsen og Adorno, til vår egen tids Reimer og Elliott, Bjørkvold og Dale. Varkøy viser hvordan ulike ideer har fått gjennomslag i norske læreplaner frem til i dag, og presenterer i bokens siste kapittel sin egen legitimeringstenkning knyttet til en diskusjon av den musikalske erfaringens egenverdi.

Medikamentell behandling medfører større risiko for bivirkninger i aldersgruppen over 67 år, og ikke-farmakologiske behandlingstiltak er derfor attraktive. Gregoriansk sang er et stort enstemmig sangrepertoar, overveiende på latin, som har blitt brukt i gudstjenestene i den katolske kirken fra rundt år 800 og frem til i dag. Repertoaret har sitt navn etter pave Gregor den store (cirka 540-604), selv om han ikke spilte en aktiv rolle i repertoarets tilblivelse.

Det er veldig sjelden nordisk journalistikk husker på det, men jeg blir minnet på det gang på ... Musikk i barnehagen er selvsagt en viktig sosial situasjon preget av glede, samarbeid og samhandling blant barn og voksne. Musikk og språk går også hånd i hånd og skaper vennskapsbånd! Hvorfor er musikk viktig i forhold til språk? Musikk inneholder elementer som vi mener er viktige når vi skal lære barn språk.

RELATERTE BØKER