Internasjonal migrasjon

Internasjonal migrasjon - Gunhild Odden | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunhild Odden
DIMENSJON
11,47 MB
FILNAVN
Internasjonal migrasjon.pdf
ISBN
8750374897357

BESKRIVELSE

Denne boken gir en innføring i internasjonal migrasjon som fenomen og fagfelt. Den retter seg mot studenter og andre som ønsker å tilegne seg grunnleggende kunnskap om sentrale tendenser, begrep, teorier, tematikker og problemstillinger innenfor migrasjonsfeltet. Boken har en transnasjonal tilnærming til migrasjon, der også migranters bånd til opprinnelseslandet vektlegges. Boken gir innsikt i ulike former for migrasjon, som sirkulær migrasjon, transittmigrasjon og returmigrasjon. Disse perspektivene er lite synlige i andre lærebøker. Noen av temaområdene som utforskes i et migrasjonsperspektiv er familie, kjønn, utdanning, sosial mobilitet, helse og utvikling. Boken presenterer både internasjonal og nasjonal forskning på feltet og passer som pensumbok for ulike samfunnsvitenskapelige emner, helsefag og sosialfag. Gunhild Odden er seniorforsker og leder ved Senter for interkulturell kommunikasjon i Stavanger ved VID vitenskapelige høgskole. Hun har sin PhD-utdanning i sosiologi fra Université de Poitiers i Frankrike. Hennes forsknings- og undervisningsaktivitet omhandler migrasjon og mangfold.

Noen flytter for eksempel fra landsbygda til en større by, for så å dra til et annet land. Omvendt kan også ... Transnasjonale relasjoner er en forløper til interdependence-skolen i studiet av internasjonal politikk, som dreier seg om relasjoner over landegrenser der myndigheter ikke deltar.

IMER og migrasjonsforskning er et prioritert forskningsfelt for Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB. Intern migrasjon fører ofte til internasjonal migrasjon (King mfl., 2008). Noen flytter for eksempel fra landsbygda til en større by, for så å dra til et annet land.

RELATERTE BØKER