Usynlig mann

Usynlig mann - Ralph Ellison | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ralph Ellison
DIMENSJON
11,98 MB
FILNAVN
Usynlig mann.pdf
ISBN
3880240110085

BESKRIVELSE

«Jeg er en usynlig mann.» Slik åpner en av de fremste amerikanske etterkrigsromanene. En ung svart student forsøker å innfri forventningene verden har til ham, men får motstridende råd og formaninger. Han blir til slutt så forvirret at han kryper ned i en kjeller og blir usynlig. Med en usedvanlig fortelleglede og språklig driv leder Ralph Ellison oss med på reisen fra oppvekst i sørstatene til en rotløs tilværelse i New York. En drepende satire over det amerikanske samfunnet, og en skildring av de svartes vilkår i 50-tallets USA. Ralph Ellison (1914-1994) vokste opp i Oklahoma, men tilbrakte mesteparten av livet sitt i New York. Usynlig mann fikk i 1953 American National Book Award, og var den eneste romanen som utkom i hans levetid. Han etterlot seg et stort ufullendt romanprosjekt, og skrev en rekke essays og noveller.

Forfatter Ralph Ellison Oversetter Christian Rugstad ... Kjøp 'Usynlig mann' av Ralph Ellison fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788256020454 Usynlig mann fikk i 1953 American National Book Award, og var den eneste romanen som utkom i hans levetid.

Denne skildringen av de svartes vilkår i USA er preget av usedvanlig fortellerglede og språklig driv. Vi følger hovedpersonen fra oppveksten i sørstatene til en rotløs tilværelse i New York. I Norge får 1300 en blærekreft-diagnose hvert år, de fleste er menn.

RELATERTE BØKER