Bazarovs barn

Bazarovs barn - Kaj Skagen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kaj Skagen
DIMENSJON
9,45 MB
FILNAVN
Bazarovs barn.pdf
ISBN
1815201835957

BESKRIVELSE

Da Kaj Skagens Bazarovs barn utkom i 1983 vekket den «en av de mest omfattende debatter som har vært ført i norsk litterær offentlighet», står det i Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010. Den var også en av de mest lidenskapelige. Begeistringen konkurrerte med fordømmelsen, på tvers av alle vante politiske og litterære frontlinjer. Boken ble uthengt som et «opprør fra høyre» mot det venstreradikale hegemoni i kulturen, samtidig som forfatteren ble genierklært i venstreradikalernes avis Ny Tid. Før debatten ebbet ut på nyåret hadde boken solgt 6000 eksemplarer, en enestående suksess for en bok om samtidslitteratur. Så handlet da også Bazarovs barn egentlig ikke om litteratur, men om selve den europeiske kultur, presset mellom en «pågående undergang og en påkrevet fornyelse», som Gyldendals sjef redaktør Sigmund Hoftun skrev. Siden 1983 har Bazarovs barn levd sitt eget liv i skyggen av de rådende litteraturkritiske trender. Etterhvert har den funnet lesere i en ny generasjon, og med tiden blitt stadig mer aktuell. I 2017 skrev en litteraturkritiker at mange av de litterære vurderingene i Bazarovs barn var «forunderleg framsynte», og en annen beskrev Skagens litteratursyn fra 1983 som «vårt litteratursyn» idag snart førti år etter. Men også kulturkritikken i Bazarovs barn som handlet om krisen i en sivilisasjon som har kastet vrak på sitt metafysiske grunnlag, har vokst i aktualitet. Etterord av Bjørn Gabrielsen.

Forfatter: Skagen, Kaj ISBN: 82-05-14286-6 Utgiver: Gyldendal Illustrasjoner: Stand: NOK 150,00 Kaj Skagen gjekk inn i det vepsebolet som børs og katedral kan vera, og han fekk giftige stikk. Forfatter som siden debuten i 1971 har gitt ut en rekke dikt, romaner, essays og sakprosabøker. I 1983 rystet Skagen det norske kulturmiljøet med essaysamlingen Bazarovs barn (1983), der han gikk i rette med menneskesynet som kom til uttrykk i 70-tallets politisk orienterte sosialrealisme..

8-17; Råskap og dannelse : personlige erfaringer og oppfatninger av den norske skolen Bedre skole, 1 (2008), s. 25-39; Alene i ingenmannsland I periodevise anfall av en helt særegen form for nostalgi oppsøker denne leser av og til avisutklipp fra debatten rundt Kaj Skagens essaysamling «Bazarovs barn» fra 1983 (de er hendig lagt ut på forfatterens hjemmeside).Den da mustachoide og røykende Skagen ble jevnlig avbildet sammen med overskrifter som «Amok med kjøttøks», «Kaj Skagen - ondsinnet og selvhevdende» og «Med ... Varenummer: BB-100818-3.

RELATERTE BØKER