Fotograf Knud Knudsen

Fotograf Knud Knudsen - Torild Gjesvik | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torild Gjesvik
DIMENSJON
3,32 MB
FILNAVN
Fotograf Knud Knudsen.pdf
ISBN
1061750920888

BESKRIVELSE

Knud Knudsen (1832-1915) var en Norges fotopionerer. Han var også en pasjonert og profesjonell fruktdyrker, med utdannelse fra Tyskland og gårdsbruk i Odda. Knudsen etablerte seg som fotograf i Bergen i 1864, og var blant de første som spesialiserte seg på landskapsfotografier. En generasjon før fotograf Anders Beer Wilse, utforsket han landet på kryss og tvers. Men Knudsen tok ikke bare bilder av landskapene, han var også dypt fascinert av veiene han reiste på. I denne boken følger vi ham på nye veier som ble bygd i andre halvdel av 1800-tallet. De omformet det norske landskapet og gjorde det tilgjengelig for turister og andre reisende. Dette er den rikt illustrerte fortellingen om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er tett sammenvevd med Norges modernisering.

His work includes images from most of Norway in his time and documents much of Norwegian history and ethnology in his photography career 1862-1900. Morgenstern, Neil: Knud Knudsens brefotografi, i Norsk Fotohistorisk Årbok 1985/86 Bergens Arbeiderblad 10.12.1988 Morgenstern, Neil: Fotograf Knud Knudsen: bilder fra en nylig oppdaget samling, 1993 Reiakvam, Oddlaug: Knut Knudsen - ""Ljosskrivar"" i Jotunheimen, Norveg 1993 Vestfold Arbeiderblad 01.11.1988" Knud Knudsen var ikke en fotograf som briljerte med lune og nære portretter, slik som hans antatte dansk-bergenske læremester Marcus Selmer. Knudsens sjanger er i stedet landskapsbildet.

Han var også en pasjonert og profesjonell fruktdyrker, med utdannelse fra Tyskland og gårdsbruk i Odda. Knudsen etablerte seg som fotograf i Bergen i 1864, og var blant de første som spesialiserte seg på landskapsfotografier.

RELATERTE BØKER