Hinduismen

Hinduismen - Knut A. Jacobsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut A. Jacobsen
DIMENSJON
4,18 MB
FILNAVN
Hinduismen.pdf
ISBN
2933613570758

BESKRIVELSE

Boka gir ei historisk innføring i hinduismens mangfold av uttrykksformer. Den ser på teksttradisjoner, vishnuismen, shivaismen, yogatradisjoner, ritualer og utfordringer hinduismen møter i den moderne verden. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.

Når kroppen dør, tar atman bolig i en ny kropp. Hinduismen er den eldste av dei store verdsreligionane, og den mest mangfaldige.Religionen er ei blanding av ei rekkje tradisjonar frå dei mange ulike folkeslaga som har budd på det indiske subkontinentet, og har endra seg mykje over tid.Det er vanskeleg å seia nøyaktig kva religionen går ut på og kven som er hindu, men utøvarane har likevel til felles ein kulturell bakgrunn, liknande ... Hinduismen har røtter i India, men vi finner hinduisme overalt hvor indere har utvandret. I 2012 var det ca.

Lyden står for dei opphavlege guddommelege vibrasjonane i verda, og blir brukt i ei rekke hinduiske tekstar og i noko nær alle bøner og mantra. Hinduismen lærer at atman, eller menneskets sjel, er stengt inne i kroppen. Det egentlige mennesket er sjelen, mens kroppen er et bedrag.

RELATERTE BØKER