Spaserveier i granskog

Spaserveier i granskog - Alf Prøysen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf Prøysen
DIMENSJON
3,64 MB
FILNAVN
Spaserveier i granskog.pdf
ISBN
8682802829073

BESKRIVELSE

Første bind i en en samling korte, humoristiske og varme Prøysen-tekster som tidligere ikke har vært publisert i bokform. Alf Prøysen skrev fast i Arbeiderbladet hver lørdag fra 15. oktober 1951 og frem til sin død i 1970. Den siste av disse lørdagsstubbene sto på trykk 17. oktober 1970. Til sammen ble det nærmere 900 slike stubber, hovedsakelig fortellinger, men også en god del viser. Alf Prøysen samlet selv lørdagsstubber i to bøker, og etter hans død redigerte Nils Johan Rud ytterligere fire samlinger. De øvrige stubbene, til sammen godt over 400, har vært ukjente for de fleste etter at de første gang sto på trykk i Arbeiderbladet. Med disse utgivelsene gjøres denne delen av Alf Prøysens forfatterskap endelig tilgjengelig. I denne boken finner du lørdagsstubber fra 1962-1970. Samtidig utgis Tia og timen (Lørdagsstubber 1962-1970) . Forord ved Elin Prøysen

Alf Prøysen skrev fast i Arbeiderbladet hver lørdag fra 15. oktober 1951 og frem til sin død i 1970.

Tekstene er hovedsakelig korte noveller, som alle er preget av Prøysens menneskekunnskap og skarpe humor. I ... Både visene og prosaen hans har egenskapen som kjennetegner stor kunst: det å skape gjenkjennelse for ens egen og samkjensle med andres virkelighet." Sitat Marte Horndalen Howlid Forestillingen Viser på Villstrå bygger på lørdagsstubber, kortprosa-tekster, fra bøkene Kjærlighet på rundpinne, Jinter je har møtt og Spaserveier i granskog. Les Litteratur for barn og unge 2010 boken i PDF, ePUB, MOBI format på lesclefsdor2018seoul.org nettside.

RELATERTE BØKER