Lofoten

Lofoten - Elisabeth Johansen, John Roald Pettersen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elisabeth Johansen, John Roald Pettersen
DIMENSJON
7,38 MB
FILNAVN
Lofoten.pdf
ISBN
6086249513941

BESKRIVELSE

Bli med og opplev Lofotens fortid Lofoten er kjent for å være rik på natur - og skrei! Lofoten er også rik på historie og kulturminner. Noen av disse kulturminnene er velkjente og mye besøkt, andre er mindre kjent. Det finnes tallrike spor fra fortida i alle lofotkommunene. I denne guiden presenteres 55 utvalgte kulturminner - fra de eldste sporene etter bosetning fram til moderne tid. Her beskrives både enkeltstående kulturminner og kulturmiljøer, som steinalderboplasser, spor fra vikingtid, gamle ferdselsveier, samiske kulturminner, kirkebygg, krigsminner fra andre verdenskrig og hele fiskevær og fiskerbondemiljø. Boka inviterer også til fotturer i historien gjennom 19 kulturminnevandringer i vakre omgivelser. Her er det mange muligheter for å se, kjenne, lukte og ta på historien. Hver av de seks lofotkommunene Røst, Værøy, Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan har fått sitt kapittel med utvalgte kulturminner og vandringer. Med denne boka i sekken kan leseren kombinere ønsket om å vandre i vakker lofotnatur med spennende kulturhistoriske opplevelser. Om forfatterne: John Roald Pettersen er journalist og forfatter, oppvokst på Napp i Lofoten, bosatt i Ålesund. Elisabeth Johansen er journalist, forfatter og forlegger i Orkana forlag. Hun er fra Stamsund i Lofoten og bor i Lofoten og Oslo. Begge har skrevet en rekke bøker med historiske og kulturhistoriske tema.

dette på arbeidsgrammet: Friluftsskoler; Friluftscamp; Stitiltak; Utstyrbaser; Trilleturer; Læring i friluft; Planer for friluftslivets ferdselsårer; Dokumentasjon av ferdsel Lofoten Avfallsselskap IKS tar imot og behandler alle typer avfall, både fra husholdninger og næringsliv. Vår visjon er: Sammen holder vi Lofoten ren! Derfor er også en del av arbeidet vårt informasjonsbasert.

Det er enkelt å komme seg til Lofoten fra andre steder, via land, sjø eller lufta. Flytida fra Oslo er f.eks bare 2 timer. Lars (33) og samboeren skulle flytte hjem til Lofoten, nå tar han fatt på livet i nord alene: - Noe så stort som livet kan man ikke planlegge shopping Fylkesmannen advarer mot næring i dette området: - Svekker Leknes som tettsted Optimisme i næringslivet i Lofoten.

RELATERTE BØKER