Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år

Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år - Audun Dybdahl | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Audun Dybdahl
DIMENSJON
4,16 MB
FILNAVN
Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år.pdf
ISBN
9454713350633

BESKRIVELSE

Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider. Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger, kirkebøker og litterære beskrivelser.I sentrum for fremstillingen står «klimatiske sjokk» av en viss varighet som førte til alvorlige kriser av både økonomisk og menneskelig art. Selv om klimaendringer og uvær i seg selv ikke forårsaket at folk sultet i hjel, så ble uår ofte fulgt av utbrudd av epidemiske sykdommer som kostet mange liv.Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år er myntet på alle som interesserer seg for klimatiske langtidstrender og den rollen klima og vær har spilt for menneskers levekår i Norge.

Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger ... Klima, uår og kriser i Norge - Gjennom de siste 1000 år. Audun Dybdahl, Cappelen Damm/Akademisk «Været har alltid vært et populært samtaleemne», åpner Audun Dybdahl første kapittel av denne boken, og det er så klart ikke uten grunn. Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år Audun Dybdahl ; Ole Thore Hasseldal (Oppleser) Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider. Vår pris 439,-(portofritt).

Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger, kirkebøker og litterære beskrivelser. Pris: 380,-. innbundet, 2016.

RELATERTE BØKER