Norske strikketradisjoner

Norske strikketradisjoner - Nina Granlund Sæther | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Granlund Sæther
DIMENSJON
6,68 MB
FILNAVN
Norske strikketradisjoner.pdf
ISBN
6959957996056

BESKRIVELSE

En grundig fremstilling av vår strikkehistorie!I denne boken har Nina Granlund Sæther dykket ned i historien på jakt etter spor som kan fortelle hvordan strikketeknikken kom til Norge, spredte seg og ble en del av vår nasjonale historie og identitet. Det helt spesielle med strikketeknikken, er at man ved hjelp av én lang tråd og to enkle pinner kan trylle frem fantastiske små og store produkter. Stort enklere redskaper enn strikkepinner er det vanskelig å finne; likevel har det vært mulig å skape behagelige og funksjonelle tekstiler både til hverdag og fest. Sæther dokumenterer ved hjelp av tekster, bilder og tekstiler hvordan vi i cirka 400 år har kledd oss med strikkede plagg fra innerst til ytterst. Allerede i 1865 påpekte Eilert Sundt at teknikken var nyttig for de fattige og behagelig for de fornemme, og like aktuell for både unge og gamle.

Gratulerer!!! Til alle dere som ikke var den heldige vinneren. Hun vil presentere sin nyeste bok som heter "Norske strikketradisjoner". Noe av det hun kan fortelle om, er hvordan strikketeknikken kom til Norge, spredte seg og ble en del av vår nasjonale historie og identitet.

Strikking i Norge fra 1987 kunne fortjent å bli utgitt i en ny utgave, den viser at strikking har vært mer omfattende enn selbustrikk, her er det eksempler på prydtekstiler i blondestrikking, perlestriking ... Designen er inspirert av norske strikketradisjoner med en frisk, moderne vri. 100 % ull for utmerket isolasjon, både vått og tørt Strategisk stofftilpasning for bedre passform og bevegelighet Flatterende snitt Mykt med en glatt finish En favoritt i [email protected] Les mer. Rollag bibliotek og Rollag bygdekvinnelag inviterer til foredrag ved Nina Granlund Sæther om våre norske strikketradisjoner.

RELATERTE BØKER