Helge Ingstad

Helge Ingstad - Frode Skarstein | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Skarstein
DIMENSJON
6,74 MB
FILNAVN
Helge Ingstad.pdf
ISBN
1592140732676

BESKRIVELSE

Helge Ingstads eventyrlige liv og ekspedisjoner sett med nye øyne. Høsten 1960 fant Helge Ingstad de første håndfaste bevis på norrøne bosetninger i Nord-Amerika. Dette funnet gjorde ham og hans kone Anne Stine verdensberømte. I 1926 forlot han sin praksis i Levanger og søkte lykken som pelsjeger i det nordlige Canada. Han debuterte sensasjonelt med Pelsjegerliv i 1931. Livet som pelsjeger ble etterfulgt av en lang rekke ekspedisjoner. Etter alle ekspedisjonene kom bestselgende bøker - bøker som har inspirert generasjoner. Gjennom et grundig kildearbeid i en lang rekke arkiv og møter med mennesker i Norge og i utlandet, kaster denne biografien nytt lys over denne unike personligheten i norsk historie.

mars 2001 i Oslo) var jurist, forfatter og oppdager. Han var særlig kjent for, sammen med kona Anne Stine, å ha ledet utforskningen ved L'Anse aux Meadows på Newfoundland på 1960-tallet, som ga ny kunnskap om den eneste kjente norrøne boplassen på det amerikanske kontinentet. Helge Ingstad ble født 30.

Bortefter skolegårde Helge Ingstad tilbragte etter hvert en hel vinter sammen med \"reinsdyreterne\" øst for Store Slavesjø. I programmet møter vi de gamle \"reinsdyreterne\" som husket den gang han jaktet sammen med dem på tundraen.

RELATERTE BØKER