Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010

Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010 lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,58 MB
FILNAVN
Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010.pdf
ISBN
6220746277689

BESKRIVELSE

Litteraturkritikken har stor innvirkning på hvordan vi opplever litteratur og hva slags litteratur vi velger å lese. Boken gir et unikt innblikk i utviklingen av den litteraturkritiske praksis i Norge.«Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010» forteller kritikkens egen historie, og kaster lys over en rekke forhold som ofte ligger i mørke når litteraturhistorien skal skrives: Hvordan ble våre litterære klassikere lest før de ble klassikere? Hvordan har kritikere tilpasset seg nye medier og offentligheter? Var kritikken krassere før? Og hvem var de, kritikerne?Boken starter med den politisk engasjerte kritikken som utfoldet seg under det moderne gjennombrudd og følger utviklingen fram til vår egen tid. Store omveltninger i mediene har endret rammevilkårene for kritikken, og sosiale medier og bokblogger har skapt hodebry for profesjonelle bokanmeldere. «Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010» er en fortelling om en rekke møter og sammenstøt: mellom bøker og kritikere, mellom kritikere og forfattere, mellom kritikere og lesere, og kritikere imellom. Vi støter på rasende moralister, hånlige åndssnobber og vennlige diplomater. Vi kan også lese forbløffende historier om litteraturkritikk i form av sensur og beslagleggelser. I kritikkhistorien er det tidvis høy temperatur og mye som står på spill. Norges fremste kritikkforskere Sissel Furuseth, Jahn Holljen Thon og Eirik Vassenden er redaktører og hovedforfattere. Øvrige bidragsytere er Trond Haugen, Kristoffer Jul-Larsen, Thorstein Norheim, Ingeborg Mjør, Erlend Nødtvedt, Sigurd Tenningen, Edvard Beyer og Irene Iversen. «Siste bind av den norske kritikkhistorien er velskrevet ... » Eivind Tjønneland, Klassekampen

I kritikkhistorien er det tidvis høy temperatur og mye som står på spill. Kjøp Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010 fra Bokklubber Litteraturkritikken har stor innvirkning på hvordan vi opplever litteratur og hva slags litteratur vi velger å lese. Boken gir et unikt innblikk i utviklingen av den litteraturkritiske praksis i Norge. Avgrens på format.

Et utvalg skjønnlitterære tekster og sakprosa, tilsvarende 4-6 verk. Ibsen, Henrik: Hedda Gabler, Gyldendal, København 1890 (drama) + resepsjon Høyer, Ida Hegazi: Fortellingen om øde, Tiden, Oslo 2015 (roman) + resepsjon Andersen, Dan: Flaggtale, Tiden, Oslo 2016 (lyrikk) + resepsjon To-tre verk fra våren 2017, manusversjon deles ut. I Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010 beskriver og analyserer vi måtene vår kultur verdivurderer og beskriver litteratur.

RELATERTE BØKER