Skuespillerkunsten

Skuespillerkunsten - Øystein Stene | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øystein Stene
DIMENSJON
3,99 MB
FILNAVN
Skuespillerkunsten.pdf
ISBN
8543555174929

BESKRIVELSE

Hvordan skapes roller og karakterer i tv-drama, på film eller teater? Hva trenger en skuespiller å vite for å kunne stå der framme? Og er dette det samme i dag som det alltid har vært?Denne boken er den første samlede introduksjon til skuespillerkunsten noensinne. Her møter vi sjamaner fra steinalderen, talere fra antikken, gjøglere fra renessansen, filmstjerner fra mellomkrigstiden, performancekunstnere fra åttitallet og realitydeltakere fra vår egen tid. Alt i et forsøk på å finne ut hva slags fag dette er og hvilken kunstform skuespill utgjør. Forfatteren guider oss gjennom skuespillerkunstens historie og metoder, tradisjoner og innovatører. Han definerer de viktigste former, skoler og disipliner innenfor faget, og viser skuespillerkunstens berøring med andre fagfelt, som retorikk, psykologi og antropologi.

Dette er en bok som er skrevet i den tro at kjennskap til skuespillerkunst kan tilføre noe viktig. I tillegg utnevner forbundet æresmedlemmer som har hatt spesiell betydning for skuespillerkunsten. De siste 15 årene har det vært en stor tilstrømning til yrket, og per 2019 teller forbundet rundt 1500 medlemmer.

Foreldre: Skolebestyrer, kirkesanger og bonde Eivind Straume (1881-1961) og lærer Brita Monsine Skanke Aarnes (1880-1970). Gift 1) 22.10.1948 med skuespiller Julia Back (11.9.1922-18.8.1997), datter av maskinist William Back og Josefine Arneberg, ekteskapet oppløst 1962; 2) 11.5.1963 med journalist og skuespiller Sonja Cora Christensen f. Den passet meg veldig bra, fordi den fokuserer en del på det rent fysiske ved skuespillerkunsten.

RELATERTE BØKER