Oddvar Brå; et skiløperliv

Oddvar Brå; et skiløperliv - Thor Gotaas | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas
DIMENSJON
11,2 MB
FILNAVN
Oddvar Brå; et skiløperliv.pdf
ISBN
6768979711164

BESKRIVELSE

Dette er historien om Oddvar Brå, mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela. Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester. Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet - gammeldags landsbygd og nye, moderne tider - og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina.

I 1970-årene dominerte han norgesmesterskapene og verdenscupen fra den kom i gang. DET Oddvar Brå ikke visste om sin gamle kompis på drikkeposten i Murmansk, var at russeren for anledningen leverte nasjonal styrkedrikk tilpasset mer enn naturlig behov for å drikke seg utørst. - Oddvar Brå er blitt verdensmester! Tenk at jeg skulle få oppleve dette, stønnet Lillelien, før han løp ut av radioboksen og omfavnet Oddvar mens tårene trillet.. Oddvar Brå brakk feil stav - Jeg fikk et hint av Oddvar i 2006 om dette, men han sa ikke noe mer. Han er både åpen og lukket.

Verdensmester på 15 km og i stafett i Oslo 1982. I stafett dessuten OL-sølv 1972 og 1980 og VM-bronse 1974 og 1978.

RELATERTE BØKER