Mennesker ved en grense

Mennesker ved en grense - Morten Jentoft | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Jentoft
DIMENSJON
6,52 MB
FILNAVN
Mennesker ved en grense.pdf
ISBN
5898539019112

BESKRIVELSE

En sterk beretning om det spenningsfylte og dramatiske naboskapet mellom russiske og norske mennesker ved grensen i nord. Da Norge i 1905 vant sin selvstendighet, var Tsar-Russland den første stormakt som anerkjente den nye staten. Men forholdet mellom de to land skulle snart bli både spenningsfylt og dramatisk: I 1914 kom verdenskrigen, i 1917 den store russiske revolusjon og kommunismens seier, i 1940 kom annen verdenskrig . og seinere den kalde krigen. I denne boka forteller NRK-journalist og forfatter Morten Jentoft historien om folk og skjebner ved grensen i nord . mennesker som skulle bli virvlet inn i et storpolitisk drama uten sidestykke. Hans fortelling bygger på nye og oppsiktsvekkende kilder . fra Overvåkningspolitiet og fra tidligere KGB-arkiver. Han har møtt mennesker som for første gang forteller om sitt liv . i en gripende og spennende beretning.

Kjøp boken Mennesker ved en grense av Morten Jentoft (ISBN 9788205353374) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

Da Norge i 1905 vant sin selvstendighet, var Tsar-Russland den første stormakt som anerkjente den nye staten. Forlagets omtale: En sterk beretning om det spenningsfylte og dramatiske naboskapet mellom russiske og norske mennesker ved grensen i nord. Da Norge i 1905 vant sin selvstendighet, var Tsar-Russland den første stormakt som anerkjente den nye staten. Kåre Holt kom fra en arbeiderfamilie og var hele livet nært knyttet til den sosialdemokratiske arbeiderbevegelsen.

RELATERTE BØKER