Språk og argumentasjon

Språk og argumentasjon - Gunnar Karlsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Karlsen
DIMENSJON
12,58 MB
FILNAVN
Språk og argumentasjon.pdf
ISBN
1243169971658

BESKRIVELSE

Når politikere diskuterer norsk kultur, hva er det da de egentlig diskuterer? Og hva er et godt argument for å innføre begrensninger i skjenketider for alkohol? Språk og argumentasjon spiller grunnleggende roller for hvordan vi forstår og omtaler verden rundt oss. Forfatteren viser hvilken betydning språklige definisjoner har for måten vi bruker språket på, og gir en fremgangsmåte for å diskutere slike definisjoner. Han presenterer en modell for å analysere argumentasjon, diskuterer retorikkens rolle og viser hvordan argumentasjon kan misbrukes. Fremstillingen er kortfattet og basert på aktuelle eksempler fra ulike typer språkbruk. Boken er særlig tilpasset examen philosophicum, men vil være relevant for andre som arbeider med språkbruk og argumentasjon. Gunnar Karlsen er førsteamanuensis ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Bergen.

Se for eksempel «redegjør og drøft«, «argumentasjon i tekst» og filmen «Saying what you mean « (del 1 & 2). En mer avansert argumentasjonsmodell følger nedenfor. 106366 GRMAT Spraak og argumentasjon 160102.indd 18.

Definisjoner KAPITTEL 1 INNLEDNING Definisjoner har som formål å avklare betydninger til språklige utrykk, og spiller en sentral rolle i alt fra. hverdagslige sammenhenger til offentlige utredinger, politiske debatter og vitenskap og vitenskaplige artikler. Språk og argumentasjon - med eksempler fra juss er den første norske læreboken som gjennomgående knytter allmenne temaer i språk- og argumentasjonsteori til ett bestemt fagområde.

RELATERTE BØKER