Bergenstoget plyndret i natt!

Bergenstoget plyndret i natt! - Jonathan Jerv | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jonathan Jerv
DIMENSJON
7,80 MB
FILNAVN
Bergenstoget plyndret i natt!.pdf
ISBN
7916486199979

BESKRIVELSE

Det hele starter en gusten januardag i Oslo. De to uatskillelige studiekameratene Åge Heiberg og Johan Bratt funderer over livet fra sofaen på stamkafeen Grand. «Aldri hender det noe, vi går bare her og smuldrer langsomt opp. Det ene året ligner det andre ...» Så - i desperat pengemangel og med trang til å leve farlig - bestemmer de to seg for å plyndre Bergenstoget natt til 1. april, i håp om at politiet vil tro det er aprilsnarr og falsk alarm. Forfølgelsen og etterforskningen vil komme til å bli håpløst forsinket. Med seg på laget får de det høyst originale firkløveret fra Bergen: Biologen, Tiurjegeren, Prikken og Bokseren. Men ikke alt går etter planen denne påskenatten på vidda ... Bergenstoget plyndret i natt! ble første gang utgitt i 1923 og har siden blitt stående som selve opptakten til fenomenet «påskekrim» i Norge. De fleste som er interessert i kriminallitteratur vet også at det bak pseudonymet Jonathan Jerv skjulte seg to kulturpersonligheter: Nordahl Grieg og Nils Lie. Sistnevnte skrev også et forord om hvordan boken ble til og hvorfor den satte Norge på hodet.

«Aldri hender det noe, vi går bare her og smuldrer langsomt opp. Den første norske storfilmen basert på en kriminalroman var "Bergenstoget plyndret i natt". Publikum strømmet til kinoene da den hadde premiere i 1928.

Stuntet var så vellykket at mange ikke skjønte at dette faktisk var tittelen på en kriminalroman. De trodde at toget var robbet.

RELATERTE BØKER