Hva er retorikk

Hva er retorikk - Jens E. Kjeldsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jens E. Kjeldsen
DIMENSJON
7,84 MB
FILNAVN
Hva er retorikk.pdf
ISBN
7500589404017

BESKRIVELSE

Retorikk er noe vi alle utfører. Det er verken manipulasjon eller blomstrende språkbruk, det er heller ikke overføring av mening, selv om alt dette kan være retorisk. Retorikk er å handle med språk og kommunikasjon. Det er å få dine medmennesker til å føle, tenke og handle på bestemte måter. Det går ikke en dag uten at du forsøker å påvirke andre eller andre forsøker å påvirke deg, derfor går det ikke en dag uten retorikk. I denne boken forklarer Norges eneste professor i retorikk hva retorikk er, og hvorfor retorisk innsikt og evne ikke bare er et vesenstrekk ved mennesket, men også en forutsetning for det gode samfunnet. «Nøkternt og leseverdig om retorikk. Her er akademisk kunnskap om retorikk presentert på en tydelig og klar måte.» Øystein Pedersen Dahlen i Fagbladet Kommunikasjon 6/2014 «Jens E. Kjeldsens «hva er RETORIKK» er et eksempel på forskningsformidling når den er bedst.» Kristine Marie Berg, Københavns Universitet i Rhetorica Scandinavica 68-2014

Kjøp boken Hva er retorikk av Jens E. Kjeldsen (ISBN 9788215020204) hos Adlibris.com.

Kapittelet om menneskesyn starter med sofistene og utvikler seg til ei drøfting av grunnlaget for erkjennelse, slik det oppfattes i retorikken. "Hva betyr det siste ordet du sa?" spør du. Dersom du ikke er komplett idiot, er det sannsynligvis mange andre i salen som lurer på akkurat det samme ordet, så ikke bekymre deg for at du driter deg ut.

RELATERTE BØKER