Spørreskjema som metode; for helsefagene

Spørreskjema som metode; for helsefagene - Malin Eberhard-Gran | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Malin Eberhard-Gran
DIMENSJON
3,14 MB
FILNAVN
Spørreskjema som metode; for helsefagene.pdf
ISBN
6235866379480

BESKRIVELSE

Forfatteren gir deg kunnskap om spørreskjemametodikk og spørreskjemakonstruksjon. Innenfor helsevesenet kartlegger man gjerne helseproblemer ved hjelp av spørreskjemaer og resultatene derfra bidrar til å besvare forskningsspørsmål. Det er lett å undervurdere hvor vanskelig og tidkrevende det er å lage et godt spørreskjema. Dessuten trenger man forskningsinnsikt for å unngå feil som kan påvirke kvaliteten på undersøkelsen og i verste fall føre til at man trekker feilaktige konklusjoner. Boken er relevant på både bachelornivå og høyere nivå; for medisinstudenter som skriver en prosjektoppgave, eller masterstudenter innenfor sykepleie, psykologi, farmasi, fysioterapi mfl. For ansatte i kommunehelsetjenesten vil den også være nyttig. «Det fungerer med usedvanlig letthet språklig og pedagogisk når spesialist og professor Eberhard-Gran ved det medisinske fakultet, UiO, skriver en liten håndbok om spørreskjema som metode.» «Sykepleien» 7, 2017«Malin Eberhard-Gran gitt oss en perle av en introduksjon til temaet kvantitativ forskning ... Også som medisinstudent ville jeg nok blitt svært glad om jeg fikk tak i en bok som denne. Inspirerende og opplysende, kortfattet ¿ og overkommelig i pris.»«Utposten» 5, 2017Malin Eberhard-Gran er spesialist i samfunnsmedisin og professor i klinisk epidemiologi ved det medisinske fakultet, UiO. Hun er prosjektleder for flere større befolkningsundersøkelser både ved Folkehelseinstituttet og Akershus universitetssykehus, og hun har utviklet mange spørreskjemaer. I tillegg underviser hun medisinstudenter, foreleser om reproduktiv epidemiologi og holder metodekurs for helsepersonell på Akershus universitetssykehus.

Forfatterne introduserer de sentrale begrepene, teoriene og perspektivene i psykologien. De tar utgangspunkt i daglige... Dette vil også påvirke metoden for datainnsamling (se over) og på dette tidspunktet er det viktig å avgjøre om spørreskjema er riktig metode.

Å lage et spørreskjema er tilsynelatende enkelt, men det er fort gjort å trå feil. Spørreskjema som metode for helsefagene. Malin Eberhard-Gran; Christina Winther (Illustratør) Forfatteren gir deg kunnskap om spørreskjemametodikk og spørreskjemakonstruksjon.

RELATERTE BØKER