Hverdagslivets metaforer

Hverdagslivets metaforer - George Lakoff, Mark Johnson | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
George Lakoff, Mark Johnson
DIMENSJON
4,91 MB
FILNAVN
Hverdagslivets metaforer.pdf
ISBN
5676576104810

BESKRIVELSE

Forfatterne lanserer ideen om at metaforer er minst like viktige i hverdagsspråket som i poesien. Boken gir eksempler på at metaforer kan påvirke både hvordan vi tenker og hvordan vi handler. Den er enkel i sin oppbygging og eksemplifisering, men implikasjonene og refleksjonene boken inviterer til, er både omfattende og urovekkende. Har litteraturliste.

fl. (CC BY-NC-SA) Sist oppdatert 14.12.2018 Bruk innhold. Hverdagslivets metaforer fornuft, følelser og menneskehjernen.

Denne teorien ble lansert i boka Hverdagslivets metaforer (Metaphors We Live By) fra 1980 og blir anvendt i en rekke ulike akademiske disipliner, den ... Lakoff og hans medforfatter Mark Johnson beskrev slike konseptuelle metaforer for første gang i boka Hverdagslivets metaforer (Metaphors we live by, 1980, norsk oversettelse 2003). De argumenterer for at metaforer, som tradisjonelt har blitt sett på som et reint språklig fenomen, er konseptuelle av natur, og at de gjennomsyrer måten vi tenker på. Pris: 319,-.

RELATERTE BØKER