Døden i Venezia og andre noveller

Døden i Venezia og andre noveller - Thomas Mann | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Mann
DIMENSJON
7,20 MB
FILNAVN
Døden i Venezia og andre noveller.pdf
ISBN
9970168572549

BESKRIVELSE

Døden i Venezia og andre fortellinger er et nytt tilskudd i serien Gyldendals moderne Klassikere, som er en samling av det vi anser som våre viktigste litterære stemmer fra det 20. århundret. Thomas Mann (1875-1955) mottok i 1929 Nobelprisen i litteratur, og fremtrer som en av de største tyske dikterne i det 20. århundret. Foruten «Døden i Venezia», som utkom i nyoversettelse i 2013, inneholder denne utgivelsen en samling noveller av Mann som ikke tidligere er utgitt på norsk «Tonio Kröger», «Tristan», «Mario og tryllekunstneren» og «Den bedratte». I sitt glimrende etterord belyser oversetter Per Qvale de fem novellenes litterære kvaliteter og mangfold. Her trekker han fram, i tillegg til stilistiske grep og litterære forelegg, hvordan Manns personlige erfaringer og samfunns- og litteraturkritikk gjenspeiles i hans forfatterskap. De ferske oversettelsene kombinert med Qvales språkteft og engasjement for litteratur, er med på å løfte både forfatter og forfatterskap til nye høyder, og gjør denne utgivelsen til en glitrende leseropplevelse for så vel kjennere av Thomas Mann som for nye lesere.

Foruten «Døden i Venezia», som utkom i nyoversettelse i 2013 ... Døden i Venedig (originaltittel på tysk Der Tod in Venedig) er en kortroman på omkring 130 sider av den tyske forfatteren Thomas Mann, første gang publisert i 1912.Den handler om en aldrende mann og en yngre gutt på ferie i Venezia (Venedig). Et sentralt tema er konflikten mellom det dionysiske og det apollinske, mellom lidenskap og selvbeherskelse, og til slutt mellom liv og død Døden i Venezia og andre noveller Thomas Mann Døden i Venezia og andre fortellinger er et nytt tilskudd i serien Gyldendals moderne Klassikere, som er en samling av det vi anser som våre viktigste litterære stemme... Kjøp Døden i Venezia og andre noveller fra Norske serier Døden i Venezia og andre fortellinger er et nytt tilskudd i serien Gyldendals moderne Klassikere, som er en samling av det vi anser som våre viktigste litterære stemmer fra det 20.

århundret. Thomas Mann (1875-1955) mottok i 1929 Nobelprisen i litteratur, og fremtrer som en av de største tyske dikterne i det 20.

RELATERTE BØKER