Jødedommen og islam

Jødedommen og islam - Dagfinn Rian, Levi Geir Eidhamar | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dagfinn Rian, Levi Geir Eidhamar
DIMENSJON
7,27 MB
FILNAVN
Jødedommen og islam.pdf
ISBN
1936827127453

BESKRIVELSE

Boken gir en innføring i jødedommen og islam. Dette er de to monoteistiske verdensreligionene som ved siden av kristendommen har sitt opphav i Midtøsten.Boken omhandler de to religionenes historie, lære og praktiske funksjon i dagliglivet. Videre belyses religionenes ulike retninger og rike mangfold. Flere jødiske og islamske tekster presenteres for første gang på norsk. Egne kapitler er viet de to religionenes stilling i Norge. Intervjuer med jøder og muslimer bosatt i Norge gir små glimt inn i disse religionene. Boken inneholder dessuten tidstavle og minileksikon til hver av religionene.Boken er spesielt skrevet for lærere og lærerstudenter, men vil også ha stor allmenn interesse. Den behandler spørsmål knyttet til undervisningen om jødedommen og islam, og er svært nyttig for lærere som har jødiske og muslimske elever i klassen.

570 e.Kr.) eksempel og lære (), som han forkynte på Den arabiske halvøya fra ... Han skriver: «Islam er til en viss grad utsprunget fra jødedommen og kristendommen. Det er derfor naturlig at islam, jødedom og kristendom rommer adskillige likheter.

jødedommen, derimot, er en religion som sentrerer på prinsippet og etikk funnet i den hebraiske bibelen, kjent som Tanakh. det antas å ha startet samtidig som den pakt Gud og Abraham.

RELATERTE BØKER