Den gåtefulle Joronn Sitje

Den gåtefulle Joronn Sitje - Gry Iverslien Katz | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gry Iverslien Katz
DIMENSJON
3,33 MB
FILNAVN
Den gåtefulle Joronn Sitje.pdf
ISBN
7862172326626

BESKRIVELSE

En malerkunstens Karen Blixen. Joronn Sitjes dagbøker og brev forteller historien om et dramatisk kunstnerliv i Afrika og Norge. Joronn Sitje (1897-1982) markerte seg tidlig som en av de viktigste innenfor norsk ekspresjonisme. Hun reiste til Kenya og giftet seg med en mann hun nesten ikke kjente: storviltjegeren og farmeren Fridjof Lous Mohr. De levde et hardt farmer- og safariliv, men utviklet seg begge som kunstnere, som maler og forfatter. Hun levde i samme miljø som Karn Blixen i Kenya, og de holdt kontakten livet ut. De hadde på mange måter en felles skjebne. Henrik Sørensen kalte Joronn for Norges Karen Blixen. Da hun vendte tilbake til Norge i 1939 ble hun mottatt som en hjemvendt stjerne på den norske kunstarenaen. Men etterhvert møtte hun dalende interesse. Hva var det som skjedde? Gry Iverslien Katz tegner et varmt og gripende bilde av et kunstnerliv fyllt av kjærlighet og kamp. Den griper tak i leseren fra første side.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Joronn Fredrikke Sitje, född 30 april 1897 i Kristiania (Oslo), död där 18 december 1982, var en norsk konstnär.Hon är mest känd för sina målningar från Brittiska Östafrika (), där hon levde med sin make Fridtjof Lous Mohr mellan åren 1928 och 1939.Sitje studerade vid Kunst- og håndverksskolen 1914-1916, där hon undervisades av bland andra Oluf Wold-Torne och Lars Utne, och ... Forfatter og familievenn av Sitje, Gry Iverslien Katz har gitt ut boken " Den gåtefulle Joronn Sitje, om Afrika, kunsten og kjærligheten".

Hun har også deltatt i mange kollektivutstillinger, Den gåtefulle Joronn Sitje om Afrika, kunsten og kjærligheten av Gry Iverslien Katz Utgitt: 2011 Form: Bok Emner: Biografier Malerkunst Norge Plassering: Faglitt Hylleplass: 759.81 Sitje,J. Avdeling: Voksenavdeling Status: På hylla Den gåtefulle Joronn Sitje - om Afrika, kunsten og kjærligheten Forfatter: Gry Iverslien Katz.

RELATERTE BØKER