Gullivers reiser

Gullivers reiser - Jonathan Swift | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jonathan Swift
DIMENSJON
12,6 MB
FILNAVN
Gullivers reiser.pdf
ISBN
3596408333648

BESKRIVELSE

Romanen Gullivers reiser er Jonathan Swifts mest kjente verk og en av de største klassikerne innenfor engelsk litteratur overhodet. Foreligger med dette i nyoversatt, komplett og illustrert utgave på norsk. Vi følger Gulliver til «Lilleputt», «Brobdingnag», «Laputa» og «Houyhnhnmenes land» - fire riker som på sett og vis alltid har eksistert og fortsatt eksisterer - arenaer der menneskelig dumhet, arroganse, grådighet, politisk maktkamp, fantasteri og fornuftsstridige handlinger får utfolde seg i fritt lende. Fortellingene om Gulliver betraktes gjerne som en kritisk allegori over Swifts samtid, en satire om den menneskelige natur og en parodi på «reiseberetningen». Da boken utkom i 1726, ble den straks en enorm suksess og ble i løpet av kort tid oversatt til mange språk. Gullivers reiser har siden forblitt populær - lest av generasjon etter generasjon, også av barn, og trykt i et ukjent antall opplag. «Som jeg elsker engelsk dristighet, som jeg elsker dem som sier det de tenker!» skrev Voltaire entusiastisk etter å ha lest boken.

Den klassiske historien om Gulliver som led skipbrudd og kom først til landet Lilleputt, hvor han var så stor som en kjempe. Senere led han igjen skipbrudd og kom til landet Brobdingnag, hvor alle ... Et brev fra kaptein Gulliver til hans fetter Symson.

Slik begynner fortellingen om Gullivers fantastiske reiser og utrolige opplevelser i landet Lilliput, der menneskene er små som hånden hans. Gullivers reiser Forfatter: Jonathan Swift Lån som punktskrift. Utgitt: Bokklubbens barn, 1988 Lengde: 2b Språk: Bokmål Punktskrift.

RELATERTE BØKER