Om drap

Om drap - Pål Grøndahl | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål Grøndahl
DIMENSJON
4,68 MB
FILNAVN
Om drap.pdf
ISBN
6977641833269

BESKRIVELSE

Drap. Ordet vekker følelser i oss. Handlingen er fatal, drap kan aldri gjøres ugjort. Drapssaker blir ofte viet stor oppmerksomhet, og noen saker er både hjerteskjærende, grufulle og meningsløse. Stort sett gis publikum kun innsikt i enkeltsaker, og det store bildet uteblir. Da kan det lett danne seg myter og folklore om drap. For spørsmålene er mange. Hva kommer det av at mennesker dreper andre mennesker? Hvem er gjerningspersonene? Hvem er ofrene? Hvorfor er vi så opptatt av drap? Hvilke typer drap skjer oftest i Norge og Skandinavia? Om drap gir utførlig innsikt i fenomenet drap og om mennesker som begår slike handlinger.

Drapene er begått i Norge eller på skip i internasjonale farvann. Refleksjonene om fiksjonens versjoner av drap (som skjønnlitteratur og film) er derimot svakere. Det er i hovedsak her våre forestillinger om drap kommer fra, fremholder Grøndahl, og de påvirker vår oppfatning av drap.

Lørenskog-saken: Reagerer på politiets maktbruk . Regjeringen vil lage nasjonalt drapsregister. Regjeringen oppretter et eget register som skal samle informasjon om drap begått i Norge.

RELATERTE BØKER