En kort introduksjon til Snorre Sturlason : historiker og dikter

En kort introduksjon til Snorre Sturlason : historiker og dikter - Sverre Bagge | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Bagge
DIMENSJON
9,68 MB
FILNAVN
En kort introduksjon til Snorre Sturlason : historiker og dikter.pdf
ISBN
1046220152828

BESKRIVELSE

Snorre Sturlason (1179-1241) var en islandsk høvding, forfatter og skald. Han er mest kjent som forfatter av Heimskringla (Snorres kongesagaer), et av Norges viktigste bokverk. Sverre Bagge gir i denne boken en levende innføring i Snorres forfatterskap og virkningshistorie. Forfatteren diskuterer Snorres stil og forholdet mellom den norrøne sagastilen og samtidig europeisk historieskriving. Han presenterer også Snorres liv og samtid, og drøfter hvordan ettertiden har brukt og fortolket hans livsverk, helt opp til vår tid. Endelig blir forholdet mellom historie og diktning diskutert. En kort introduksjon til Snorre Sturlason er en fascinerende beretning om en dikter, historiker og politiker som iakttok og dokumenterte det politiske og sosiale spillet i samtiden, både på Island og i Norge.

Legg i ønskeliste. Libya: Krigens uutholdelige letthet. Mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid.

Bla i boka før du kjøper den. Flere i samme serie. En kort introduksjon til Snorre Sturlason : historiker og dikter Sverre Bagge.

RELATERTE BØKER