Svigermora

Svigermora - Terents | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terents
DIMENSJON
11,53 MB
FILNAVN
Svigermora.pdf
ISBN
6649576966415

BESKRIVELSE

Situasjonskomedie fra antikkens Roma Svigermora, som første gang ble oppført i 165 f.Kr., er en av seks bevarte komedier av Terents. Kjærlighet, forviklinger og en hemmelighet som ikke må komme fram i lyset driver handlingen framover, og det hele forløses ved at et ekteskap reddes fra å gå i oppløsning idet den sanne gjerningsmannen bak en brutal voldtekt avsløres. Sett med moderne øyne, virker plottet sjokkerende: Hvordan er det meningen at man skal reagere på det man får høre? Stykket ble ingen umiddelbar suksess for Terents; takket være hans unike bruk av prologen vet vi at det måtte settes opp både en andre og tredje gang før det kunne spilles til ende uten å bli avbrutt. Hans prologer til den andre og tredje oppføringen, som er bevart og inkludert i teksten, gir oss et verdifullt innblikk i forholdene rundt datidens teater. Inngår i serien Kanon. Antikkens litteratur på norsk.

Svigermor i kulturen. Det vanskelege tilhøvet til svigermor er ein klisjé som ein finn i vitsar, komediar og eventyr.Dette kjem truleg av at tilhøvet av og til er farga av generasjons- og interessemotsetningar. Kjøp 'Svigermora' av Terents fra Norges raskeste nettbokhandel.

Ikke så langt fra teltet deres fant de svigermora med ryggen mot en steinur med en stor bjørn foran seg. Diplomat bestilte «mafia-drapet» på milliardær­svigermora BRUTALT: I mai 2014 ble den monegaskiske milliardæren Hélène Pastor skutt i Nice. Hun og sjåføren døde begge av skadene på ... Svigermora, som første gang ble oppført i 165 f.Kr., er en av seks bevarte komedier av Terents.

RELATERTE BØKER